Aanbrengen EBK

De rode of de kleine EnergieBespaarKaart is eenvoudig aan te brengen in de meterkast. De kaart wordt met tape geplakt tussen de meter en de zekeringen. De beste plek is bij de zekeringen die de meeste stroom afnemen zoals bijvoorbeeld de keuken of indien aanwezig de zekering van de airconditioning.
Immers de vuile stroom loopt (vanuit de grond) via de meter naar de zekeringen, die de stroom naar verbruikers stuurt, via groepen.  Voor woningen bijvoorbeeld naar groep 1 woonkamer, keuken, hal en groep 2 slaapkamers, badkamer etc. Voor winkels groep 1 linker gedeelte, groep 2 rechter gedeelte of groep 3 achter gedeelte etc.

EBK Rood meterkast  woning, appartement     20150908_152910_resized winkel of bar

 

Met nadruk wordt erop gewezen dat Energie Bespaar Kaarten geen enkele
invloed hebben op het functioneren van de meter en volkomen legaal zijn!

De grote EnergieBespaarKaart wordt in principe op de zelfde locatie geplaatst tussen de meter die de stroom krijgt aangeleverd van het netwerk (uit de grond) en de zekeringen waarachter verbruikers zitten die de stroom afnemen. Bij grootverbruikers zijn vaak  meerdere zekeringenkasten aanwezig. Per zekeringenkast lopen veel kabels waardoor de locatie van de EBK  niet altijd eenvoudig te vinden is. Hiervoor komt onze engineer bij u langs om bij u de locatie te bepalen en de kaart aan te brengen, die daar eenvoudig op wordt geplakt.

meterkast bedrijven  zekeringenkast rechts   K met EBK 11072015 (6)

Grote meterkast; links de meter, rechts                Enkele zekeringenkasten rechts met 2 kleine EBK
zekeringenkast

 

Besparing elektra

Wanneer de EBK is aangebracht wilt u uiteraard weten wat de besparing gaat worden.Het is belangrijk dat u wekelijks op hetzelfde tijdstip de meterstand en het verbruik van die week noteert. De EBK dient zich eerst te stabiliseren en dat vergt ca. 3 weken.

Vervolgens ziet u dat het aantal Kw gaat dalen. In de tweede maand moet dit 25-30% minder verbruik zijn. Is dit niet het geval dan komt onze engineer de locatie beoordelen.
Mocht de EBK om welke reden dan ook niet werken, dan kunt u gebruik maken van onze terugkoop garantie die 3 maanden geldt. U dient dan wel nota’s c.q. facturen te overhandigen waaruit verbruikte Kw’s blijken. Op de EBK heeft u 5 jaar fabrieksgarantie.

 

Toevoegen aan winkelwagen Neem contact op Home